Totalni prekid
29

Serie A traži od UEFA-e da zbog koronavirusa obustavi nogomet u čitavoj Evropi

K. H.
Grb UEFA-e (Foto: EPA-EFE)
Grb UEFA-e (Foto: EPA-EFE)
Čelnici Serije A pozvali su sve klubove da se ne takmiče u evropskim takmičenjima te da se treninzi prekinu na sedam dana usljed pandemije koronavirusa, a također su apelovali UEFA-i totalnu obustavu nogometa.

Svi sportski događaji u Italiji obustavljeni su do 3. aprila 2020. godine jer se koronavirus rapidno širi u ovoj državi, a u posljednjih 19 dana zabilježeno je 827 smrtih slučajeva, uključujući 196 tokom posljednja 24 sata.

Mnogi klubovi su još prošle sedmice prekinuli s treninzima vidjevši da su utakmice odgođene, a iz Serije A apaluju na sve klubove da ne igraju utakmice u evropskim takmičenjima te da bi UEFA ozbiljno trebala razmisliti o potpunoj obustavi nogometa dok se ova situacija ne smiri.

Podsjećamo, mečevi Evropske lige između Seville i Rome te Intera i Getafea odgođeni su zbog koronavirusa, a danas je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) proglasila globalnu pandemiju.

Iz UEFA-e još uvijek insistiraju na tome da nema potrebe odgađati nijedno njihovo takmičenje, posebno misleći na Evropsko prvenstvo koje se igra ovog ljeta.