Nogomet
0

Serie A: Napoli slavio u Veroni, fenjeraš Pescara razbila Genou

Piše: E. B.
Lorenzo Insignie proslavlja prvi pogodak za Napoli u Veroni (Foto: EPA)
Lorenzo Insignie proslavlja prvi pogodak za Napoli u Veroni (Foto: EPA)
U 25. kolu italijanske Serie A Napoli je slavio u Veroni kod Chieva, dok je fenjeraš Pescara upisala i drugu pobjedu ove sezone.

Napoli je do trijumfa na kultnom "Bentegodiju" stigao rutinski. Gosti su poveli sa 3:0 nakon nešto manje od sat vremena. Insigne je u 31. minuti doveo goste u vodstvo, a samo sedam minuta kasnije mrežu Sorrentina zatresao je i Hamšik.

U 58. minuti Zielinski je pogodio za 3:0, a konačnih 3:1 postavio je Meggiorini u 72. minuti susreta.

Pescara je sa 5:0 ispratila Genou sa stadiona "Giovanni Cornacchia". Golove za posljednjeplasiranu ekipu Serie A postigli su Orban (autogol, 5.), Caprari (19. i 81.), Benali (31.) i Cerri (87.). Uprkos pobjedi kojom je prekinula niz od šest uzastopnih poraza Pescara je ostala zakucana za samo dno lige i ima minimalne šanse za opstanak s obzirom da Empoli u sigurnoj zoni ima deset bodova više.

Sassuolo je sa 2:1 slavio u Udinama. Udinese je poveo u 7. minuti preko Fofane, a potom je Defrel golovima u 70. i 79. minuti preokrenuo rezultat i donio pobjedu ekipi iz Reggio Emilije.

Sampdoria i Cagliari su remizirali odigravši 1:1. Isla je doveo goste u vodstvo u 6. minuti, a izjednačujući pogodak postigao je Quagliarela u 22. minuti meča. Cagliari je u 90. minuti postigao pogodak preko Ibarba, ali je on poništen zbog navodnog ofsajda.