Nogomet
35

Serie A: Milan jedva izborio Ligu prvaka, Pjanić i Lulić igrali od starta

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Uzbudljive utakmice su odigrane u posljednjem kolu talijanske Serie A. Prvak je Juventus, što je poznato odranije, dok je Milan u večerašnjoj utakmici sa Sienom jedva izborio Ligu prvaka.

Naš reprezentativac u redovima Rome Miralem Pjanić je igrao od prve minute. U 10. i 72. minuti je imao priliku da postigne pogodak, ali oba puta lopta je završila pored gola. U 76. minuti na terenu ga je zamijenio Aurelio Andreazzoli.

Roma je do prvog gola došla u 47. minuti, a strijelac je bio Marquinho uz asistenciju Erika Lamela. Do 2:0 došli su u 58. minuti pogotkom Mattija Destroea.

Napali je smanjio gol razliku u 84. minuti pogotkom Edinsona Cavanija, kojem je asistirao Emanuele Calaio. Konačan rezultat bio je 2:1 za Romu.

Lazio u kojem igra naš Senad Lulić zabilježio je poraz od Cagliarija. Stirjelac jedinog pogotka na utakmici bio je Daniele Dessena u 75. minuti, a asistirao mu je Andrea Cossu. Lulić igrao svih 90. minuta.

Rezultati ostalih utakmica Serie A:

Atalanta - Chievo 2:2 Bologna-Genoa 0:0

AS Roma-Napoli 2:1 Cagliari-Lazio 1:0 Inter-Udinese 2:5 Palermo-Parma 1:3 Pescara-Fiorentina 1:5 Siena-AC Milan 1:2 Torino-Catania 2:2