Nogomet
8

Serie A: Klose srušio Palermo, Lulić igrao 76 minuta

Piše: D. B.
(Foto: EPA)
Pretposljednju utakmicu 32. kola talijanske Serija A su odigrali Palermo i Lazio. Gosti iz Rima su pobijedili rezultatom 3:0.

Laziali su odlično otvorili utakmicu na stadionu Renzo Barbera te su poveli u 10. minuti golom Klosea, koji je pogodio nakon kornera. Iskusni Klose je svoj drugi pogodak na ovoj utakmici postigao u 15. minuti nakon što je odbijenu loptu pospremio u mrežu Palerma. Na novo uzbuđenje čekalo se do 43. minute, Keita se našao u šansi pred golom Palerma, ali je pogodak spriječila odbrana domaćih i otklonila opasnost. Prvo poluvrijeme je završeno vodstvom Lazija rezultatom 2:0.

Ekipa Palerma je mogla smanjiti zaostatak u 52. minuti, Hiljemark je izveo slobodan udarac, a lopta je prošla nekoliko centimetara iznad prečke. Dvije minute kasnije na drugoj strani Candreva iz dva pokušaja nije uspio savladati golmana gostiju Sorentina. Upravo se Sorentino istakao i u 59. minuti kada je zaustavio udarac Klosea.

Ipak, još jedna lopta je završila u mreži Palerma. Dogodilo se to u 73. minuti kada je Anderson pogodio za 3:0 u korist gostiju iz Rima, a loptu mu je dodao Klose. Bh. reprezentativac Senad Lulić je igrao do 76. minute, a zamijenio ga je Mauricio.

Do kraja utakmice se rezultat nije mijenjao, Lazio je upisao pobjedu protiv Palerma rezultatom 3:0. laziali su osmi na tabeli sa 45 bodova, dok je Palermo 18. sa 28 bodova.

Tabela: