Nogomet
2

Serie A: Juventus na korak od naslova

Totalsport
Tevez nakon gola (Foto: AFP)
Tevez nakon gola (Foto: AFP)
Gostujuća 3-1 pobjeda protiv Sassuola u 35. kolu talijanskog nogometnog prvenstva dovela je Juventus na korak od novog "scudetta".

Tri kola prije kraja sezone "stara dama" ima osam bodova prednosti ispred drugoplasirane Rome i nadomak je i matematičkog osiguranja naslova.

Sassuolo se grčevito bori za opstanak i na početku susreta doveo je prvake u probleme. Iskosa s lijeve strane kaznenog prostora pucao je Simone Zaza, a njegov je prizemni udarac našao put do mreže uz bližu stativu. No, Juventus se uspio vratiti već do poluvremena preko Carlosa Teveza, a u nastavku i potpuno preokrenuti rezultat golovima Claudija Marchisija i Fernanda Llorentea.

Tevez je zabio za 1-1 snažnim udarcem ljesvicom udarcem malo izvan ruba šesnaesterca nakon dodavanja Marchisija, dok je Marchisiju kod gola, kojeg je zabio s ruba peterca asistirao Pirlo. Potom je u 73. minuti Tevez pogodio prečku, ali je Llorente tri minute kasnije nakon lijepog dodavanja Stephana Lichtsteinera petom postavio konačnih 3-1.

Priliku za matematičko osiguranje trećeg uzastopnog naslova talijanskog prvaka Juventus će imati već u sljedećoj domaćoj utakmici protiv Atalante koja se igra za sedam dana. Prije toga će se u četvrtak u Torinu ogledati protiv Benfice u uzvratnoj polufinalnoj utakmici Evropske lige.

Serie A, 35. kolo:

Sassuolo - Juventus 1-3 (Zaza 9 / Tevez 35, Marchisio 58, Llorente 76)

Redoslijed: 1. Juventus 93, 2. Roma 85, 3. Napoli 69, 4. Fiorentina 61, 5. Inter 57...17. Sassuolo 28...

{youtube}4Fzh1wwHL0A{/youtube}