Nogomet
8

Serie A: Atalanta pobijedila Crotone, Zukanović odigrao cijeli meč

Piše: Edin Isanović
Foto: EPA
Foto: EPA
Posljednjeplasirani Crotone ugostio je pretposljednju Atalantu u Pescari u okviru 6. kola Serie A. Gosti su na kraju slavili 3:1, a cijeli meč za tim iz Bergama odigrao je bh. reprezentativac Ervin Zukanović.

Gosti su krenuli snažno. Već u 1. minuti Hurtič šutira, ali golman Cordaz dobro interveniše. Ipak, čuvar mreže domaćih kapitulirao je dvije minite poslije. Masiello dobro asistira za Petagna koji pravi solo prodor i pogađa za minimalno vodstvo.

Nakon primljenog pogotka domaći su pred praznim tribinama pokušavali da dođu do poravnaja. No, njihove akcije najčešće bi se završile na šesnaest metara.

Igrao se 40. minut kada je Hurtič nakon kornera povećao na 2:0. Kiksao je golman Cordaz, a slovenski internacionalac glavom pogađa mrežu. I kada su svi mislili kako će na odmor gosti otići sa dva gola prednosti, Gomez postiže fantastičan pogodak za 3:0.

U nastavku su gosti znalački čuvali prednost. Igrao se 62. minuti kada je Kessie nakon jednog neopreznog starta dobio direktni crveni karton pa je Crotone imao igrača više u polju.

Domaći su u 86. minuti preko Nigerijca Nwankwoa smanjili na konačnih 1:3. Izuzetno važna pobjeda Atalante koja nakon šest kola ima šest bodova i trenutno zauzima 15. poziciju. Crotone ostaje na dnu tabele sa jednim osvojenim bodom.