Nogomet
6

Seria A: Zukanović zaigrao protiv Atalante, Đuriću pola sata u porazu Cesene

Klix.ba
(Foto: EPA)
Današnji program u 37. kolu Serije A započeli su od 12 sati Empoli i Sampdorija.

Meč je okončan neriješeninim rezultatom 1:1. Domaći tim je od 57. minute imao prednost pogotkom Pucciarellija, koju je u samom finišu poništio Samuel Eto'o.

Nakon nekoliko utakmica pauze zbog lakše povrede koljena Ervin Zukanović se vratio u tim Chieva koji je danas na domaćem terenu remizirao sa Atalantom rezultatom 1:1. Strijelac jedinog pogotka za goste bio je Gomez, dok je bod Chievu golom u samom finišu donio Pellissier. Ervin Zukanović je zamijenjen u 53. minuti.

Parma se od Serije A pred svojim navijačima oprostila remijem protiv Verone. Meč je okončan rezultatom 2:2. Rane golove Nocerina i Varele poništio je Luca Toni sa dva pogotka. Ivan Martić nije konkurisao za meč u timu Verone.

Pogotkom postignutim u samom finišu Cagliari je trijumfovao nad Cesenom na gostujućem terenu. Jedini pogodak na utakmici bio je djelo Saua. Milan Đurić je u igru ušao u 62. minuti.

Rezultati:

Empoli – Sampdorija 1:1 Cesena – Cagliari 0:1 Chievo – Atalanta 1:1 Palermo – Fiorentina 2:3 Parma – Verona 2:2 Udinese – Sassuolo 0:1