Ide mu odlično
20

Sergio Aguero želi se dodatno obogatiti, cilj mu je devet miliona eura zarade od pokera

D. P.
Aguero u Las Vegasu (Foto: International federation of match poker)
Aguero u Las Vegasu (Foto: International federation of match poker)
Proslavljeni argentinski nogometaš Sergio Aguero pred sebe je stavio novi važan sportski poduhvat, a to je osvajanje poker turnira Svjetske serije.

World Series of Poker ove i naredne sedmice organizuje jedan od najvećih svjetskih turnira u pokeru. Tokom dvije sedmice u Las Vegasu čak 3.000 igrača takmiči se za glavnu nagradu koja je veća od devet miliona eura.

Ove godine turnir je jali i za popularno nogometno ime, Sergija Aguera, koji je prošle sezone završio karijeru zbog problema s radom srca. Aguero se prijavio na turnir i prema posljednjim izvještajima, ide mu odlično.

Naime, debitant je već osvojio respektabilnih 85.000 čipova, dok je lider Britanac Christopher Brammer s 386.100 čipova. Upućeni su naglasili kako za Aguera ima šanse te da mu je bitno da se što više zadrži u igri, a onda je u završnici sve moguće.

Aguero je u dosadašnjoj kratkoj poker-karijeri osvojio oko 6.000 eura, a eventualni dobar rezultat u Las Vegasu bio bi mu svakako najveći uspjeh do sada.

Podsjetimo, Aguero je karijeru završio u dresu Barcelone u oktobru prošle godine. Zbog problema s radom srca izašao je iz igre u utakmici protiv Alavesa i doktori su mu zabranili aktivno bavljenje nogometom pa je u suzama završio bogatu karijeru.