Uspješno operisan
11

Sergio Aguero bi mogao preći u Barcelonu i ispuniti veliku Messijevu želju

Klix.ba
Messi i Aguero (Foto: EPA-EFE)
Messi i Aguero (Foto: EPA-EFE)
Argentinski napadač Sergio Aguero jučer se podvrgnuo operaciji koljena koja je obavljena u Barceloni, a ako ne bude nepredviđenih komplikacija, trebao bi se oporaviti do početka priprema za reprezentacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Agueru tokom boravka u Barceloni podršku daje otac, koji je u intervju za argentinski Radio Continental otkrio kako je operacija prošla bez problema.

"Sve je bilo brzo gotovo. Bit će mjesec dana van terena, ali uvjeren sam da će igrati na Svjetskom prvenstvu", kazao je otac napadača Manchester Cityja.

Međutim, najzanimljiviji dio intervjua je onaj u kojem je govorio o mogućnosti da njegov sin u dogledno vrijeme zaigra u istoj ekipi s Lionelom Messijem, prijateljem i kolegom iz reprezentacije.

"Sve je moguće. Sljedeće godine mnogi će igrači promijeniti klub", kratko je odgovorio i ostavio otvorenim tu mogućnost.

Tako je dodatno potpalio već prisutne spekulacije argentinskih i španskih medija da Barcelona ispituje teren u Manchester Cityju, a pogotovo što već duže vrijeme kruže glasine da Aguero nije u dobrim odnosima s menadžerom Pepom Guardiolom.