Nogomet
0

Sergije Krešić novi trener Hajduka

FENA
Sergije Krešić novi je trener Hajduka, objavio je danas Upravni odbor kluba nakon što su kasno sinoć i jutros s njim dovršeni pregovori i potpisan ugovor na dvije godine i devet mjeseci.

Novinarima su Krešića na Poljudu predstavili predsjednik Uprave Branko Grgić, direktor Fredi Fiorentini, sportski direktor Tomislav Erceg i glavni menadžer Ivica Šurjak, koji nisu krili zadovoljstvo postignutim dogovorom i svojim izborom.

Novi je trener istaknuo kako situacija u Hajduku nije laka, ali da je spreman zasukati rukave i prihvatiti se posla. "To je zadatak svakog trenera u bilo kojem klubu, a posebno u takvom kakav je Hajduk", rekao je Krešić.

"Hajduk je pokret, religija. Uvijek mu je imperativ jurišati na pobjedu, u svakoj utakmici, bez obzira na suparnika", poručio je, dodajući kako je "spreman, pun ideala, želja, snage, vjere, naročito u momčad i sada sve to treba i realizirati".

Krešić momčad preuzima od nedjelje i pripremit će je za uzvratni susret sa Sampdorijom u Genovi u četvrtak, a sutrašnju utakmicu protiv Zagreba vodit će, kako je i bilo najavljeno, Mario Ćutuk, dosadašnji pomoćnik smijenjenog trenera Ivana Pudara.

Krešić je nekadašnji igrač i trener Hajduka u sezoni 1985./86. kada je zamijenio tada smijenjenog Stanka Poklepovića, također prije uzvratnog susreta u Kupu UEFA s Waregemom.

Ugled je stekao u Španjolskoj, a posljednji je uspjeh postigao s Las Palmasom kojeg je uveo u prvu španjolsku ligu.