Dva pogotka
9

Sergej Milinković Savić briljirao pred selektorom Srbije protiv Nice

Piše: K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaš Lazija Sergej Milinković Savić na najbolji mogući način predstavio se selektoru Srbije Slavoljubu Muslinu koji je gledao meč između njegove ekipe i Nice u okviru grupne faze Evropske lige.

Ovaj veznjak postigao je dva pogotka u pobjedi svoje ekipe rezultatom 3:1 u gostima, a upravo ovakav preformans koji je prikazao nogometaš Lazija trebao bi mu osigurati poziv na sljedećim reprezentativnim okupljanjima.

Podsjećamo, Muslin je ranije istakao da neće pozvati Milinkovića Savića sve dok ne ispuni tri uslova koje on zahtijeva od jednog igrača, a navijači Orlova koji su se plasirali na Svjetsko prvenstvo u Rusiji zahtjevaju od selektora da ovog mladog igrača pozove u A selekciju.

Dodatni motiv koji je Sergej imao dolaskom selektora pomogao mu je da prvo u 65. minuti, a nakon toga i u 89. minuti postigne dva pogotka i nebesko-plavim osigura tri veoma važna boda s kojima su gotovo pa osigurali prolazak u sljedeću fazu ovog takmičenja.

Ipak, javnost u Srbiji s nestrpljenjem očekuje reakciju trenera reprezentacije i poziv za Milinkovića Savića za kojeg odavno interes pokazuju veliki evropski klubovi, a prema pisanju medija u Italiji, za njegove usluge zainteresovani su gradski rivali Manchester United i Manchester City.