Nogomet
17

Sergej Barbarez: Rijetki igrači zaslužuju i dalje biti dio HSV-a

Klix.ba
Ivica Olić i Sergej Barbarez
Ivica Olić i Sergej Barbarez
Nekadašnji kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine i legenda HSV-a Sergej Barbarez već dugo se ne oglašava u bh. medijima.

Ugledni njemački list Bild objavio je intervju sa Barbarezom u kojem je Sergej iskazao nezadovoljstvo radom Uprave HSV-a, te igrama i rezultatima kluba u kojemu je kao igrač doživio mnogo lijepih trenutaka.

"Već četiri godine pričaju o prevratu u HSV-u. Ne mogu ih više slušati. Pitam se na što je potrošeno 30 miliona eura. Na terenu ne vidim nikakav napredak“, rekao je razočarani Barbarez.

Upitan da li bi iskusnima Jansenu, Westermanu i Van der Vaartu ponudio nove ugovore, Sergej je odgovorio:

"Neke od tačaka tih ugovora bi bile upitne da se mene pita. Iznad mnogih igrača koji su tu u posljednje četiri godine stoje upitnici. Rijetki zaslužuju i dalje biti dio tima".

Novinare u Njemačkoj pomalo je iznenadilo to što je Barbarez prvi progovorio naglas, bez dlake na jeziku.

"Dosta je bilo diplomatije, reći ću vam sve što mislim. Ne vidim razloge za optimizam. Od jedanaest igrača koji igraju očekujem da nešto pokažu na terenu. Dob me ne interesuje, želim vidjeti dobru igru. Rijetko idem na stadion jer tamo nemaš šta vidjeti. Radije ostanem gledati ostale mečeve na TV-u. Ovo nije samo moj stav, i drugi ljudi oko kluba slično razmišljaju. Zaključio sam to razgovarajući sa njima", izjavio je Barbarez.