Pomoćni trener Želje
82

Šerbo: Rezultat je realan, borit ćemo se za titulu do kraja

E. B.
Nogometaši Željezničara i Sarajeva danas su razočarali na Grbavici odigravši susret bez pogodaka.

Pomoćni trener Željezničara Bakir Šerbo, koji je danas vodio ekipu umjesto suspendovanog Amara Osima, je nakon meča istakao kako je podjela bodova najrealniji rezultat.

"Utakmica je bila očekivano tvrda, a rezultat je realan. Mi smo bili bolji u prvom poluvremenu, a Sarajevo u drugom. Imali smo nekoliko šansi u prvom poluvremenu, ali ih nismo iskoristili. Kako je vrijeme odmicalo sve smo teže dolazili do lopte i bilo je sve teže i teže igrati", rekao je Šerbo.

Plavi su na početku susreta postigli pogodak koji je poništen zbog malog ofsajda.

"Spornu situaciju nisam vidio, nisam vidio ni snimak pa ne bih komentarisao", dodao je Šerbo.

Mnogi navijači su od derbija očekivali mnogo više, a nakon tri godine duel sarajevskih rivala je završen rezultatom 0:0.

"Razumijem zašto je utakmica otišla u u ovom smjeru. Da je pao rani gol bilo bi drugačije. Sarajevu je odgovarao bod, a nama nije. Oni su se dobro postavili na terenu i osvojili bod. Ništa nije gotovo, 39 bodova je u igri i sve je moguće. Mi ćemo se boriti za titulu dokle god imamo šanse. Protivnici iza nas se približavaju, ali mislim da ćemo zadržati barem drugu poziciju", poručio je Šerbo.

Ivan Lendrić nije bio u konkurenciji za sastav za današnji duel, a Šerbo je pojasnio i zašto.

"U svakom klubu tim je ispred pojedinca. Lendrić je napravio mali ispad koji ga je koštao današnje utakmice", rekao je Šerbo.