Sjajna partija Plemića
2.8k

Senzacija u Mostaru: Impresivni Zrinjski srušio Utrecht za 3. pretkolo Evropske lige

N. K.
Foto: R. D./Klix.ba
(Foto: R. D./Klix.ba)
Nogometaši Zrinjskog plasirali su se u treće pretkolo Evropske lige nakon što su u dva meča ukupnim rezultatom 3:2 izbacili favorizovani Utrecht. U oba susreta drugog pretkola rezultat je bio 1:1, a Plemiće je u narednu fazu odveo gol Mandića u drugom produžetku meča odigranog večeras Pod Bijelim brijegom u Mostaru.
Gosti iz Holandije krenuli su napadački u večerašnji susret, a Zrinjski je na otvaranju utakmice imao dosta problema s kontrolom lopte.

Slično kao i u prvom meču, odlično je branio Brkić, a sedam hiljada navijača na tribinama bilo je zadovoljno nevjerovatnom borbenošću domaćih igrača.

Dvije minute prije kraja prvog poluvremena Zrinjski je imao fantastičnu priliku. Čirjak je bio sam na sedam metara od Utrechtovog gola, ali je uspio promašiti nevjerovatan zicer.

Već u narednom napadu stigla je kazna za promašaj. Gustafson je pucao silovito iz slobodnog udarca, a Brkić je prvo uhvatio loptu. Međutim, ona mu je doslovno ispala iz ruku i prošla kroz noge za nevjericu domaćih igrača navijača.

U nastavku je Zrinjski krenuo ofanzivnije, a do izjednačenja je stigao u 65. minuti. Sjajan je gol postigao Hadžić na asistenciju Mandića i tribine mostarskog stadiona su eksplodirale.

Plemići su se potom još više probudili, pokušavali su na sve načine da stignu do gola i prolaza dalje, ali promjene rezultata nije bilo pa su gledatelji gledali produžetke.

U prvom produžetku nije bilo uzbuđenja. Utrecht je preuzeo kontrolu lopte, ali bez posebnog učinka, dok je trener Zrinjskog Vukas bio u problemima jer je jedan period morao igrati bez Rugaševića koji je imao problema s grčevima.

Gol odluke ipak je pao u 110. minuti utakmice kada je Mandić dosta sretno i spretno pospremio loptu u mrežu za veliko slavlje navijača na stadionu Pod Bijelim brijegom.

Zrinjski će u trećem pretkolu igrati protiv švedskog Malmea, koji je u dvomeču ukupnim rezultatom 5:4 bio bolji od slovenskog Domžalea.