Blizu trofeja
35

Seniori, juniori FK Sarajevo i igračice SFK 2000 finalisti Kupa BiH

Klix.ba
Tri selekcije FK Sarajevo će ovog mjeseca igrati utakmice finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Prvotimci FK Sarajevo igrat će protiv Širokog Brijega, a utakmica na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović-Hase” na rasporedu je u srijedu 10. maja s početkom u 18 sati. Izabranici Mehmeda Janjoša, prije nego što su došli do finala, u ranijim fazama takmičenja eliminisali su Bratstvo, Kozaru, Travnik i Mladost. Očekivanja od prvog susreta finala Kupa BiH, najmasovnijeg takmičenja u bh. fudbalu, su velika, a igrači s optimizmom dočekuju susret.

“Vjerujem da ćemo se kvalitetno spremiti za utakmicu i uz podršku naših navijača doći do povoljnog rezultata, uoči revanša u Širokom Brijegu.”, rekao je Perica Ivetić.

Također, juniori Akademije FK Sarajevo igraju finale Kupa. Izabranici Dženana Uščuplića su u ranijoj fazi takmičenja izbacili Radnik i Široki Brijeg, a u finalu će igrati protiv Krupe. Susret u Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine igra se u utorak 9. maja s početkom u 17 sati.

Izabranice Samire Hurem, igračice SFK 2000 Sarajevo, treća su selekcija Bordo kluba koja je u ovoj sezoni izborila finale Kupa BiH. Nakon što su u ranijoj fazi takmičenja bile bolje od Rogatice, Sloge iz Petrova i Radnika, u finalnom susretu 31. maja šampionke Bosne i Hercegovine igrat će protiv Emine iz Mostara.