Zahtjevna i teška utakmica
4

Senijad Ibričić: Želim zatresti mrežu Galatasaraya

Anadolija
Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine i novo pojačanje turske ekipe Kasimpasa Senijad Ibričić za agenciju Anadolija je izjavio da želi postići gol protiv slavnog Galatasaraya s kojim se njegova ekipa sastaje na samom startu drugog djela sezone.

Kazao je da je utakmica protiv Galatasaraya vrlo bitna ne samo za njegov novi klub nego i za njega samog, jer želi doživjeti slast pobjede protiv jednog od najslavnijih turskih fudbalskih klubova.

Ibričić je u prvom djelu sezone, u utakmici protiv Galatasaraya u Istanbulu, postigao gol za svoj tadašnji klub Gaziantep.

"Prvi put kao igrač Kasimpase igram protiv Galatasaraya. Kao što sam to i ranije činio, i ovaj put želim postići gol protiv Galatasaraya. Naš protivnik je sigurno jedan od najboljih klubova u Turskoj. Najbolja potvrda tome je činjenica da su lideri u turskoj ligi dok u su prošli i grupnu fazu Lige šampiona", kazao je Ibričić.

Napominje da će utakmica sa Galatasarayom biti teška i zahtjevna, ali da bi bio presretan da ponovo zatrese mrežu ovog slavnog turskog tima.

"Siguran sam u to da će utakmica biti vrlo teška, ali i zanimljiva s puno izazova. Ako budem imao priliku da istrčim na teren želim da osjetim slast postizanja gola Galatasarayu", rekao je bh. fudbaler.

Istakao je da je vrlo sretan i zadovoljan prelaskom u ekipu Kasimpase koja ima abmicije da izbori plasman u neko od evropskih takmičenja.

"Svi smo u ekipi kao prijatelji. Atmosfera je stvarno dobra. Prije ovog transfera, svi su mi govorili da je Kasimpasa veliki klub, ali tek kada sam ovdje stigao, uvjerio sam se da je to stvarno tako", kazao je Ibričić.

Napomenuo je da želi nastaviti igrati u Kasimpasi gdje se do kraja ove sezone nalazi na posudbi iz Gaziantepspora.

"Kratko sam ovdje, ali već sam svome menadžeru kazao da sam sretan što sam dio ovog velikog tima. Ovdje želim pružiti dobre partije i produžiti ugovor i nakon isteka ove sezone", istakao je Ibričić za AA.