Nove informacije
127

Senegalski mediji otkrili šta je Sane rekao Maneu prije nego što je "nokautiran"

H. H.
Rasprava Manea i Sanea je počela još tokom utakmice (Foto: Twitter)
Rasprava Manea i Sanea je počela još tokom utakmice (Foto: Twitter)
Sadio Mane je kažnjen zbog udaranja saigrača Leroya Sanea u svlačionici nakon poraza od Manchester Cityja (3:0) u četvrtfinalu Lige prvaka, a čini se da je njemački reprezentativac bio taj koji je inicirao sukob.

Senegalski portal Taggat objavio je nove informacije, tvrdeći da je Manea uznemirio način na koji je Sane razgovarao s njim na terenu, nakon čega je uslijedio sukob u svlačionici.

U 83. minuti utakmice dvojac se posvađao na terenu nakon što Mane nije dodao Saneu loptu. Sane je zamjerio svom saigraču i na terenu je nastala žestoka rasprava.

Tu nije bio kraj. Bild navodi da je u svlačionici odmah Mane krenuo negodovati zbog načina na koji mu se saigrač obratio na terenu.

"Crno g**no", navodno je rekao Sane inače miroljubivom Maneu, nakon čega ga je bivši igrač Liverpoola udario šakom u usta.

Kako bi se stvari smirile, Sane je potom izveden iz svlačionice, dok su Manea ostali saigrači čuvali kako kako stvari ne bi izmakle kontroli.

Bayern je želio interno riješiti ovaj sukob prije nego što ovu informaciju otkrili mediji poput Bilda i Skya.

Na kraju, Mane je suspendovan do daljnjeg, ali njegova budućnost u klubu nije nimalo ugrožena. Thomas Tuchel računa na njega i sljedeće sezone, tvrdi Taggat.