Zadovoljan u Rimu
0

Senad Lulić: Protiv Milana želimo pobjedu pred našim navijačima

Piše: Dalibor Bošnjak
Senad Lulić (Foto: AFP)
Senad Lulić (Foto: AFP)
Nakon niza odličnih partija u dresu Lazija razgovarali smo s bh. reprezentativcem Senadom Lulićem, kojeg u srijedu očekuje važna utakmica s Milanom na stadionu Olimpico.

Lulić je od prelaska u rimski Lazio konstantno podizao svoju formu i prema mišljenju mnogih je jedan od najboljih igrača ovog kluba. Za sada je siguran prvotimac i gotovo nezamjenjiv igrač u ekipi. Svojim učinkom u dosadašnjem dijelu prvenstva je i sam izuzetno zadovoljan.

"U Rimu se osjećam sjajno, atmosfera u ekipi je odlična i zasad igramo dobro. U posljednje vrijeme smo imali nekoliko pozitivnih rezultata, a posljednji je gostujuća pobjeda protiv Chieva. Ne bih rekao baš da sam nezamjenjiv. U timu nas je trojica koji igramo na istoj poziciji i svi želimo igrati. Zasad sam ja u prvom sastavu", izjavio je Lulić za Sarajevo-x.com.

Lazio je na četvrtoj poziciji u Seriji A, ispred Intera i Rome. Lulić je rekao da se njegova ekipa ne zamara mislima o velikim rivalima i konačnoj poziciji na tabeli, nego igra utakmicu po utakmicu i trudi se da osvoji što više bodova.

"Tačno je da smo trenutno ispred Rome i Intera, ali su ispred nas Udinese, Milan i Juventus. Ne razmišljamo o osvajanju neke određene pozicije na tabeli. Naš je cilj da igramo utakmicu po utakmicu i da pokušamo osvojiti što više bodova. Tek smo prošli polovinu sezone i ostalo je još mnogo utakmica do kraja. Ne osvrćemo se na druge ekipe, razmišljamo samo o nama", dodao je Lulić.

Lazio u srijedu očekuje utakmica s drugoplasiranim Milanom. Lulić je rekao da će to biti izuzetno teška utakmica jer se radi o odličnoj ekipi.

"U srijedu igramo protiv Milana. Očekujem zaista tešku utakmicu, ali ćemo učiniti sve kako bismo pred našim navijačima pobijedili Milan", završio je Lulić.