Loše igre
10

Senad Lulić nakon poraza od Rome žestoko kritikovao saigrača u svlačionici

Klix.ba
Senad Lulić (Foto: EPA-EFE)
Senad Lulić (Foto: EPA-EFE)
Bivši reprezentativac BiH Senad Lulić žestoko je napao klupskog saigrača Luisa Alberta nakon poraza njegovog Lazija od Rome u gradskom derbiju koji je odigran u subotu.

Lulićeva riječ igra veliku ulogu u svlačionici Lazija s obzirom na to da je kapiten nebesko-plavih, a nakon poraza od Rome u gradskom derbiju talijanski mediji pišu da je došlo do sukoba između samih igrača.

Kako piše talijanski Il Messagger, Lulić je zajedno s Immobileom i Parolom žestoko kritikovao Alberta, a kao razlog navedeno je njegovo minimalno zalaganje i izuzetno loša forma u odnosu na prošlu sezonu kada je bio jedan od glavnih igrača u veznom redu.

Alberto je prošle sezone važio za jednog od najboljih veznih igarča u Italiji, igrao je toliko dobro da se više puta dovodio u vezu s prelaskom u Barcelonu, dobio je poziv u reprezentaciju Španije, ali njegove igre iz kola u kolo nisu ni slika ni prilika igrača od prošle sezone, zbog čega i došlo do sukoba u svlačionici Lazija.

Lulić je u gradskom derbiju protiv Rome odigrao 81. minutu, kada je umjesto njega na teren ušao Caicedo. S druge strane, Luis Alberto je igrao do 53. minute.