Nekadašnji Zmaj
0

Senad Lulić bi se mogao vratiti na mjesto najvećeg uspjeha u nogometnoj karijeri

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nekadašnji bosanskohercegovački nogometni reprezentativac Senad Lulić mogao bi se vratiti na mjesto najvećeg uspjeha u klupskoj karijeri.
Kako pišu mediji u Italiji koji su naklonjeni rimskom sastavu, Lulić je uživo gledao utakmicu protiv Bayerna u Ligi prvaka nakon čega se pridružio bivšim saigračima u hotelu.

Prema pisanju Il Messaggera, sportski direktor kluba Angelo Mariano Fabiani ga je dočekao u hotelu te mu istakao da želi da ga vidi kao trenera juniora Lazija.

Lulić, koji je najveći trag u klupskoj karijeri ostavio upravo u Rimu s kojim je osvojio i Kup Italije, nije dao konačnu saglasnost za eventualni povratak te će o tome uskoro razgovarati sa predsjednikom kluba Claudiom Lotitom.

Inače, Lulić je 2022. godine pohađao kurs i dobio UEFA-inu A trenersku licencu, a Lotito u klub želi vratiti i Stefana Radua te Marca Parola na određene funkcije.

Karijeru je počeo u Churu, a još je igrao za Bellinzonu, Grasshoppers te Young Boys i Lazio gdje je stigao u ljeto 2011. godine.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine je odigrao 57 utakmica i postigao četiri gola, a sa Zmajevima je učestvovao na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.