Magazin Kicker
0

Semir Štilić pojačava Köln?

Totalsport
Njemački nogometni prvoligaš Köln, na čijoj klupi odnedavno sjedi Zvonimir Soldo, u potrazi je za pojačanjem pred novu sezonu. Ime koje se spominje u tom kontekstu je Semir Štilić.

Ne smijemo dopustiti grešku vezano uz transfere kaže Soldo, koji na raspolaganju za pojačanja ima još nekih pet ili šest miliona eura.

Ograničeni budžet uistinu ne dozvoljava pogrešnu kupovinu, ali nameće i jasne granice potrošnje koje se ne smiju probiti. Stoga će Soldo morati posegnuti za relativno jeftinim, ali opet, dovoljno kvalitetnim igračem da ispuni sve zadaće koje će pred njega biti stavljene.

Njemački magazin Kicker, čija je periodika izlaženja dva puta u sedam dana, piše da te kriterije zadovoljava Semir Štilić, 22-godišnji bh. reprezentativac, član Lecha iz Poznana, za kojeg su, nakon što je prošle godine proglašen najboljim strancem u Poljskoj, interes već iskazali Wolfsburg i škotski Celtic.

Lani je mladi ofanzivni veznjak, kojeg Kicker upoređuje sa Zvjezdanom Misimovićem, postigao devet pogodaka za svoju ekipu, pridodavši svom učinku i osam asistencija.