Velika očekivanja
188

Semir Štilić novi kapiten Željezničara: Mogu biti vođa ovog tima, želimo osvojiti titulu

K. H.
Semir Štilić (Foto: D. Ć./Klix.ba)
Semir Štilić (Foto: D. Ć./Klix.ba)
Novi kapiten Željezničara Semir Štilić rekao je da se osjeća spremnim da preuzme odgovornost vođe ekipe te da je titula prvaka BiH želja i cilj Plavih.

Štilić je rekao da kapitenska traka predstavlja dodatnu odgovornost, a da će njegovi saigrači i on dati sve što je u njihovoj moći da pokušaju ostvariti što je moguće bolje rezultate.

"Kada sam se odlučio za povratak, ovo je bila moja želja. Cijeli život sam radio za nešto poput ovog i kapitenska traka je dodatna odgovornost za mene. Mislim da mogu voditi ekipu kao vođa. Titula je želja, ali i cilj, a puno faktora utječe u borbi za taj trofej. Ono što bude do nas mi ćemo uraditi maksimalno, a hoće li to biti dovoljno, vidjet ćemo", poručio je Štilić.

Štilić je u prvoj polusezoni u potpunosti opravdao epitet pojačanja Željezničara i njegov povratak na Grbavicu se pokazao kao ispravan potez za obje strane. Štilić je to posebno pokazao u gradskom derbiju protiv Sarajeva kada je oduševio bh. nogometu javnost.

Željezničar je prvu polusezonu završio na drugom mjestu sa 35 osvojenih bodova, jedan manje od Sarajeva i s istim brojem bodova kao Borac.

U prvom kolu druge polusezone Plavi gostuju Radniku, a nakon toga ih očekuje meč protiv Zvijezde 09 u gostima. U posljednjem kolu prvog dijela prvenstva, Željezničar će na renoviranoj Grbavici dočekati Tuzla City.