Pola godine u Suduvi
226

Semir Kerla postigao deset pogodaka za polusezonu i osvojio titulu prvaka u Litvaniji

Piše: K. H.
Bivši defanzivac Željezničara Semir Kerla postigao je pogodak u pobjedi Suduve protiv Žalgirisa, kojom je ova ekipa stigla do titule prvaka u litvanskoj A Lygi.

Suduva je na domaćem terenu upisala pobjedu rezultatom 3:0, a Kerla je postigao pogodak u sedmoj minuti meča. Iako zvuči nevjerovatno, Kerla je dao deset golova od kada je naljeto stigao u Litvaniju, a upisao je po pogodak u posljednja dva susreta, u kojem je njegova ekipa osigurala titulu prvaka.

Treba napomenuti da je Suduva stigla do 4. pretkola Evropske lige, gdje su poraženi od Ludogoretsa, a u sljedećoj sezoni u okviru Lige prvaka pokušat će napraviti dodatni iskorak u Evropi.

Od dolaska u klub, Kerla je odigrao 25 utakmica za Suduvu, a nakon prvih nekoliko mečeva u kojima se privikavao na novu sredinu, ovaj defanzivac u posljednjih 19 utakmica odigrao je svaku minutu meča te je dao veliki doprinos osvajanju titule.

Da stvar bude još bolja, pri dolasku u Litvaniju Kerla je zadužio broj deset na dresu, a to je ujedno i ukupan broj pogodaka koje je postigao, što je svakako sjajna statistika za jednog stopera.