Nogomet
3

Seminar NSBiH u Zenici: Mediji tražili bolje uslove za rad na bh. stadionima

Piše: E. M.
Detalj sa današnjeg seminara (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Detalj sa današnjeg seminara (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
U Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici održan je seminar za glasnogovornike klubova učesnika BH Telecom Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine te predstavnike medija koji prate rad NSBiH.

Na današnjem seminaru prisustvovali su glasnogovornici bh. klubova učesnika BHTelecom Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine kao i predstavnici bh. medija koji su proteklih godina pratili rad NSBiH. U sklopu seminara održana su predavanja na temu "Uloga i obaveze portparola NS/FS BiH u organizovanju različitih aktivnosti Saveza“, "Koncept Evropskih kvalifikacija UCL/UEL“, "Nastupi bh klubova u UEFA takmičenjima“, "Aktivnosti Komiteta za medije NS/FS BiH“, "Uslovi za rad novinara na stadionima klubova BHT PL“, "Pravila nogometne igre“ i "Propozicije i pravilnici NS/FS BiH“.

Predsjednik Komiteta za medije NS/FS BiH Matej Damjanović je istakao da je zadovoljan odzivom novinara i glasnogovornika te da su obje strane imale koristi.

"Mi iz Komiteta za medije smo dobili neke smjernice po kojim treba da ide naš rad u budućnosti, a i glasnogovornici i novinari su stekli bolji uvid u svoj posao jer čovjek uči dok je živ“, kazao je Damjanović.

Detalj sa današnjeg seminara (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Detalj sa današnjeg seminara (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)

Sa konstatacijom Damjanovića složili su se i glasnogovornici bh. klubova koji su istakli kako su utisci odlični te da je današnji seminar bio odlična prilika da upoznaju mnogo bitne stvari kojima se bave portparoli te koje će im omogućiti što kvalitetniji rad.

Predstavnici medija u diskusiji sa članovima Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine su skrenuli pažnju na uslove u kojima rade na bh. terenima gdje su poseban akcenat stavili na infrastrukturu, ali i druge faktore koji utiču na njihov rad na terenu.

Iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine i Komiteta za medije su istakli kako će pokušati do naredne polusezone napraviti neke pravilnike sa zaključcima današnjeg sastanka sa ciljem da glasnogovornici što profesionalnije obavljaju svoj posao, a novinari što objektivnije i tačnije sa svih bh. terena prenesu informacije o utakmicama u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.