Alarmantna situacija
11

Selvedin Šatorović: Pokazali su da su političari, ovo je završni korak ka gašenju Čelika

Piše: E. M.
Selvedin Šatorović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Selvedin Šatorović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Gradsko vijeće Zenice na čelu s prvim čovjekom grada Fuadom Kasumovićem danas je izglasalo da iz rezerve budžeta izdvoji posljednjih 77.000 KM za hitnu pomoć Čeliku za rješavanje pitanja licence i nastavak takmičenja. Međutim, zeničkom premijerligašu je potrebno još blizu 50.000 KM, a predsjednik NK Čelik Selvedin Šatorović je za Klix.ba kazao kako je ovo bio završni korak ka gašenju kluba.

"Mislim da je Gradsko vijeće ovakvim zaključkom i s prvim čovjekom napravilo završni korak ka gašenju NK Čelik. U utorak samo imali dugačije obećanje i informaciju i javno smo rekli da čekamo sjednicu i da ćemo imati 130.000 KM. Ovo je totalno bezizlazna situacija", kazao je Šatorović vidno razočaran u današnji zaključak.

Dodao je kako igrači Čelika, Robijaši, simpatizeri i Upravni odbor mogu hodati podignute glave ovim gradom jer neće rezultatski ispasti, ali hoće politički.

"Mi nećemo rezultatski ispasti, ali će nas izbaciti vijećnici i ljudi koje su izabrali građani ovog grada. Oni su se danas pokazali pravim političarima koji ne ispunjavaju svoja obećanja, a što se tiče ostalih stvari, igranje sa svetinjom nije dopustivo u Zenici", dodaje Šatorović.

Danas zasjeda Drugostepena komisija za licenciranje timova, a Šatorović je za Klix.ba kazao kako je veoma malo ili nimalo vremena ostalo da pronađu još 50.000 KM i spase Čelik.

"Vidjet ćemo imamo li kakve mogućnosti da pokrijemo tih 50.000 KM i tražit ćemo da mi građani spasimo klub jer političari za koje izdvajamo naš novac i poreze žive na tome da se Čelik ugasi. Mi smo napravili najveći problem u radu jer su nas svi otpisali i smatrali da će ispasti. Tada bi diskusije u Gradskom vijeću Zenice bile drugačije, rekli bi da su dali sve Čeliku, da bi dali i 500.000 KM da smo opstali, ali nije do toga došlo", izjavio je Šatorović.

Uprava NK Čelik kontaktirala je Nogometni savez Bosne i Hercegovine gdje su tražili moguće moduse uplate sredstava. Međutim, ni Šatorović ne zna kakav će biti današnji ishod sjednice.

"Vidjet ćemo da sredstva pokušamo dobiti od privatnika ili da zamolimo igrače da shvate u kojoj se situaciji Čelik nalazi danas", zaključio je Šatorović.