Otišao u Češku
52

Selmir Pidro nakon 41 odigrane minute napustio MLS, navijači njegovog novog kluba razočarani

E. B.
Selmir Pidro (Foto: FC Zlin)
Selmir Pidro (Foto: FC Zlin)
Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Selmir Pidro je pronašao novi klub.

Dvadesetpetogodišnji Pidro, koji je za reprezentaciju Bosne i Hercegovine 2021. godine odigrao dvije prijateljske utakmice, je napustio američki St. Louis City i otišao na jednogodišnju posudbu u češki Zlin.

"Naš tim je pred kraj prijelaznog roka dobio zanimljivo inostrano pojačanje", objavila je pretposljednja ekipa češkog prvoligaškog karavana.

Pidro je u St. Louis stigao 1. februara 2022. godine iz Sarajeva, a od tada je u MLS-u odigrao samo dvije utakmice u kojima je ukupno sakupio 41 minutu. Za američku ekipu je odigrao i dvije utakmice US Cupa po 90 minuta, a razočarani navijači Zlina su na Facebook objavi dovođenja Pidre jasno rekli šta misle o tom potezu.

"Zanimljivo inostrano pojačanje koje je odigralo ukupno 210 minuta", "Nema smisla pratiti ovaj klub. Amaterizam", "Kada ne postižeš golove, dovedi odbrambenog igrača", "Ovo je fantazija, došlo strano pojačanje, sada sam miran, igra će nam biti bolja... nevažno to što nije igrao nogomet godinu", samo su neki od komentara razočaranih navijača Zlina.