Nogomet
26

Selimović: Razočarenje nakon visokog poraza od Borussije što prije zaboraviti

Piše: A. Dž.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Nakon što su prije dva dana u njemačkom M'Gladbachu poraženi od Borussije visokih 7:0, nogometaši FK Sarajevo vraćaju se svojim premijerligaškim obavezama i već sutra veče na svom stadionu dočekuju ekipu NK Travnik.

Na konferenciji za medije Esad Selimović, prvi pomoćnik Dženana Uščuplića, kazao je da visok poraz utjecao na raspoloženje u ekipi, ali da će ga nastojati što prije zaboraviti.

"Što se tiče evropskih utakmica, to ostaje iza nas, ova zadnja je pokvarila ono što smo do sada uradili, međutim utakmicama sa Norvežanima i Grcima trebamo biti zadovoljni i ponosni. Zadnja utakmica nam je unijela malo nervoze i neraspoloženja, no moramo se okrenuti prvenstvu i kupu", rekao je Selimović.

Nogometaš Samir Radovac izvinio se svim navijačima i pristalicama FK Sarajevo zbog poraza od Borussije.

"Teško se nakon sedam primljenih golova vratiti našem domaćem prvenstvu, ali mislim da ćemo sutra pobijediti", rekao je Radovac.

Govoreći o sutrašnjem meču Selimović je kazao da igrači moraju biti svjesni da će svi koji dođu na Koševo igrati bunker.

"Morat ćemo naći način da dođemo do pobjede i tri boda. Svi igrači su spremni i nema povrijeđenih, možda ima malo umora, ali imamo dovoljan fond igrača", dodao je.

Nije želio govoriti o sastavu kazavši da će tu odluku donijeti tek sutra. On je pozvao sve navijače da sutra dođu bodriti Bordo tim.

"Od početka su nam davali podršku, bili su naš 12. igrač i ovom prilikkom ih pozivam da dođu na Koševo", poručio je Selimović.