Željin predsjednik
55

Selimović: Kompletan sportski segment bit će prepušten Osimu, uskoro natkrivanje "istoka"

Piše: N. K.
Nihad Selimović (Foto: H. M./Klix.ba)
Nihad Selimović (Foto: H. M./Klix.ba)
U prostorijama FK Željezničara danas je održana konferencija za medije pred početak priprema za drugi dio sezone, na kojoj je i zvanično predstavljen novi šef stručnog štaba Amar Osim.

Medijima se obratio i predsjednik kluba Nihad Selimović koji je rekao kako novi čelnici još uvijek nisu zvanično preuzeli svu dokumentaciju od stare uprave.

"Nadam se da ćemo to kompletirati u toku sedmice te napraviti kontakt s predthodnim menadžmentom. Mnoge stvari iz prethodnog perioda su došle na naplatu. Uspjeli smo deblokirati račun i već smo vršili određena plaćanja i nadam se da ćemo do kraja mjeseca komplet situaciju dovesti u normalno stanje kako bi klub nesmetano radio. Već intenzivno radimo na prikupljanju dokumentacije za naredne projekte. Neće se odstupiti od izgradnje infrastrukture. Napravljeni su raskidi ugovora s pojedinim igračima. Morali smo riješiti postojeće stanje. Danas je prozivka ekipe i već krajem sedmice odlazi se u Međugorje. Nakon toga se ide u Antaliju i već su dogovorene kvalitetne utakmice i nadamo se da ćemo spremni dočekati nastavak prvenstva", rekao je Selimović, a onda otkrio i da je riješeno pitanje sportskog direktora kluba.

"Kompletan sportski segment kluba bit će prepušten Amaru Osimu. On će se pitati za sve", kategoričan je bio Selimović.

Predsjednik Želje je kazao kako je ove sezone primarni cilj kluba izlazak u evropska takmičenja.

"Tu ne smije biti kalkulacija. Moramo biti svjesni bodovnog zaostatka. Ekipa će ići svaku utakmicu na pobjedu i sve su to stvari koje ne zavise od nas. Što se tiče infrastrukture, prvi projekt, koji je u završnoj fazi, je natkrivanje istočne tribine. Čim se stvore uslovi za radove, a mislim da će to biti brzo završeno, krenut ćemo u realizaciju", rekao je Selimović.