Konstantni problemi
25

Selektoru Petevu otkazala još dva reprezentativca, naknadno pozvan Elvis Sarić

N. K.
Elvis Sarić u dresu Zmajeva (Foto: NS BiH)
Elvis Sarić u dresu Zmajeva (Foto: NS BiH)
Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev susreće se s novim problemima uoči važnih kvalifikacijskih utakmica s Kazahstanom i Ukrajinom, a naknadni poziv uputio je Elvisu Sariću.
Osim Siniše Saničanina, koji je poslije još jednog testiranja pozitivan na koronavirus, na današnje okupljanje neće doći ni Stjepan Lončar.

Zbog povrede Lončar će propustiti oktobarske utakmice nacionalnog tima, a umjesto njega Petev je pozvao igrača Gorice Elvisa Sarića.

Iskusni 31-godišnji veznjak je za reprezentaciju BiH do sada upisao 18 nastupa i postigao jedan pogodak.

Petev je prvobitno za ove mečeve pozvao 27 igrača, ali se odmah suočio s problemima zbog povreda nekoliko ključnih igrača. Tako u ovim utakmicama neće moći računati još na Miralema Pjanića, Radeta Krunića te Matea Sušića, zbog čega je naknadno uputio pozive Dariju Đumiću i Sanjinu Prciću.

Okupljanjem nogometaša na Ilidži danas počinju pripreme reprezentacije, a u Sarajevu će boraviti dva dana prije nego što u srijedu čarter letom otputuje u Astanu.

Podsjetimo, susret s Kazahstanom na rasporedu je 9. oktobra u Nur Sultanu, dok tri dana kasnije nogometaši BiH idu u goste selekciji Ukrajine u Lvivu.