Ružan gest
14

Selektor Švedske razočaran ponašanjem Nijemaca: Unosili su nam se u lice tokom proslave gola

Klix.ba
Janne Andersson (Foto: EPA-EFE)
Janne Andersson (Foto: EPA-EFE)
Selektor reprezentacije Švedske Janne Andersson izrazio je nezadovljstvo ponašanjem nogometaša Njemačke nakon što su u 95. minuti postigli pobjedonosni pogodak protiv njegove selekcije u meču 2. kola na Svjetskom prvenstvu.

Švedska je nakon pobjede u prvom kolu protiv Južne Koreje imala tri boda, dok je Njemačka u ovaj meč ušla bez bodova s obzirom na poraz od Meksika u prvom kolu. Sve do 95. minute Švedska je imala sjajan rezultat i jedan bod s kojim bi stigli na korak do osmine finala, ali onda je Toni Kross postigao sjajan pogodak i donio pobjedu Njemačkoj.

Andersson smatra da Nijemci nisu postupili korektno nakon postignutog pogotka, te da su isti proslavljali unošenjem u lice igrači Švedske.

"Neki od glavnih igrača njihove reprezentacije slavili su pogodak tako što su nam se unosili u lice. To me zaista jako uznemirilo, borili smo se 90 minuta i na kraju smo zaslužili da nam pruže ruku. Veoma sam ljut zbog toga", rekao je selektor Švedske, pa nastavio:

"Imam toliko osjećanja nakon ovog meča, a ovo je sigurno najtužniji kraj jedne utakmice u mojoj karijeri. Ne krivim nikoga i ne mislim da ima nešto loše u taktičkim odlukama tokom utakmice", dodao je Andersson.

Švedska će u posljednjem kolu igrati protiv Mekiksa, dok će Njemačka svoj susret odigrati protiv Južne Koreje.