Pred meč s Norveškom
36

Selektor Srbije: Vjerujem u Boga i Bog će nam pomoći protiv Haalanda

K. H.
Ljubiša Tumbaković (Foto: EPA-EFE)
Ljubiša Tumbaković (Foto: EPA-EFE)
Selektor nogometne reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković rekao je da vjeruje kako će Bog pomoći njemu i njegovim igračima da zaustave Erlinga Haalanda uoči utakmice baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo protiv Norveške.

Srbija će u četvrtak igrati protiv Norveške, a njihov selektor imao je izuzetno zanimljiv govor na zvaničnoj konferenciji za medije.

"Uradit ćemo sve da pokušamo neutralizovati individualni kvalitet reprezentacije Norveške. Znamo koje su njihove mane i pokušat ćemo ih iskoristiti, a također, vjerujemo u Boga i vjerujem da će nam Bog pomoći da zaustavimo Haalanda. Sve je otvoreno, oba tima su dogurala daleko i Norveška će imati malu prednost jer igra na domaćem terenu", rekao je Tumbaković.

Nakon toga, dobio je pitanje da li bi više u napadu volio imati Haalanda ili Mitrovića, oko čega se nije previše dvoumio.

"Mitrovića, naravno. Ipak, volio bih kada bi imao obojicu u napadu", kazao je selektor Srbije.

Za kraj, rekao je da Srbijanci i Norvežani imaju sličan mentalitet te da su on i njegov stručni štab dobro analizirali svog protivnika.

"Kada pričamo o mentalitetu, mi Srbijanci mislimo da i Norvežani imaju sličan mentalitet. Maksimalno smo ih skautirali i dat ćemo sve od sebe da se prilagodimo načinu na koji nama najviše odgovara", rekao je Tumbaković.