"Užasan prizor"
31

Selektor Španije: Nogomet bez navijača je tužniji od plesa s rođenom sestrom

K. H.
Luis Enrique (Foto: EPA-EFE)
Luis Enrique (Foto: EPA-EFE)
Selektor nogometne reprezentacije Španije Luis Enrique kaže da je igranje nogometa bez prisustva navijača tužnije od plesanja s rođenom sestrom ali prihvata činjenicu da igrači očajnički žele povratak na teren.

"Igranje nogometa bez navijača je tužnije od plesanja s rođenom sestrom", rekao je Enrique pa nastavio:

"Gledao sam utakmice iz Njemačke i to je bio užasan prizor. Čuješ glasove, čuješ uvrede i gubiš iz vida one bolje trenutke utakmice. Ipak, moraš razumijeti da je ovo posao u kojem je mnogo novca i čak iako je upitan povratak navijača na tribine, ovo je način da im se olakša suočavanje sa stvarnošću", kazao je španski selektor.

Enrique kaže da mu je ipak bilo zanimljivo ponovo gledati nogomet.

"Kao navijaču mi je bilo zanimljivo ponovo gledati nogomet, a da sam na mjestu igrača, mislim da bih jedva čekao povratak na teren. Lično, nemam nikakav strah, u početku sam bio uplašen za roditelje, porodicu i drage ljude, ali što se mene lično tiče, nemam nikakav strah", kazao je Enrique.

Na kraju je dodao da trenutno ima puno bitnijih stvari od razmišljanja o Evropskom prvenstvu koje će biti održano 2021. godine, ali da, ako već mora dati svoje mišljenje, očekuje da će se prijateljske utakmice reprezentacija igrati u septembru.