Novi junak selekcije
51

Selektor Senegala doživio je olakšanje nakon 20 godina, više nije najveći tragičar

D. P.
Cisse od tragičara do junaka (Foto: Twitter)
Cisse od tragičara do junaka (Foto: Twitter)
Selektor Senegala Aliou Cisse nakon tačno 20 godina uspio je promijeniti status najvećeg državnog tragičara osvajanjem Afričkog kupa nacija.

Senegal je nakon 65 godina dočekao da postane prvak Afrike pošto je ova selekcija boljim izvođenjem penala u finalnoj utakmici savladala Egipat u Kamerunu. Regularni dio utakmice završen je bez pogodaka.

To je za Senegal prva titula u historiji, a najbliži tome bili su 2002. godine kada je u finalu, također nakon penala, bolji od ove selekcije bio tim Kameruna.

Tom prilikom današnji selektor Senegala Aliou Cisse promašio je posljednji jedanaesterac i tako postao najveći tragičar. Nebrojeno puta naveo je koliko mu je to teško palo i da je do danas razmišljao o promašaju.

Međutim, tačno 20 godina nakon toga Cisse je svoju zemlju doveo do trona Afrike. Od prvog dana reprezentaciju vodi na odličan način i sve to krunisao je osvajanjem toliko željenog trofeja.

Koliko Cisseu znači ovaj trofej, moglo se vidjeti i nakon kraja utakmice. Srušio se na terenu, ležao i slavio, a onda se i grlio s članovima stručnog štaba.