Najavio najjači sastav
143

Selektor Portugala se sjetio zaboravljenog Zmaja: Bio sam "zaljubljen" u njega

H. H.
Roberto Martinez (Foto: T. S./Klix.ba)
Roberto Martinez (Foto: T. S./Klix.ba)
Selektor nogometne reprezentacije Portugala Roberto Martinez uoči sutrašnje utakmice protiv BiH u Zenici izjavio je da očekuje tešku utakmicu, ali da sve zavisi od igre njegove ekipe.

Portugalci su pobjedom protiv Slovačke (3:2) u prošlom kolu osigurali plasman na Euro, ali u Zenicu dolaze sa željom da upišu nova tri boda.

Najavio je da će Portugal igrati u najjačem sastavu, a sjetio se i Muhameda Bešića kojeg je trenirao u Evertonu, a koji je nakon niza povreda doživio pad u karijeri i danas je prilično zaboravljen.

"Želimo pobijediti i trijumfalno završiti grupu, ali neće biti lako jer smo protv Slovačke imali tešku utakmicu. Uvijek poštujemo protivnika i budite sigurni da ćemo nastupiti u najjačem sastavu, jer želimo pobjedu", rekao je Martinez, dodavši:

"Počeo sam pratiti vaš nogomet na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, zaljubio sam se u jednog igrača, Muhameda Bešića i doveo ga u svoj klub. Vidio sam veliki profesionalizam, a pored toga vi imate i jako mnogo kvaliteta. BiH ima mnogo dobrih igrača, kao što su Pjanić, Džeko ili Kolašinac. Moramo dati sve od sebe kako bi pobijedili", rekao je Martinez.

Joao Felix (Foto: T. S./Klix.ba)
Joao Felix (Foto: T. S./Klix.ba)

Nogometaš Barcelone Joao Felix pohvalio je Zmajeve koji su u Lisabonu uprkos porazu 3:0 pokazali da vrijede.

“BiH je u prvoj utakmici igrala sjajno. Znamo da su dobra ekipa, da imaju dobre igrače i da će dati sve od sebe da nas pobijede, jer i dalje imaju šanse da se plasiraju na EP", rekao je Felix koji očekuje da navijači budu dodatna snaga naše ekipe u sutrašnjem meču.

Podsjetimo, utakmica između Bosne i Hercegovine i Portugala igra se sutra na stadionu Bilino polje u Zenici s početkom u 20:45 sati.