"Jedinstven igrač"
52

Selektor Portugala izdvojio je Ronaldov potez protiv Zmajeva: To mora biti primjer svima

D. P.
Martinez zadovoljan zbog Ronaldove nesebičnosti (Foto: EPA-EFE)
Martinez zadovoljan zbog Ronaldove nesebičnosti (Foto: EPA-EFE)
Selektor Portugala Roberto Martinez posebno je nakon pobjede nad Bosnom i Hercegovinom pohvalio Cristiana Ronalda, iako najveća zvijezda tamošnjeg nogometa nije postigla gol, niti asistirala u meču odigranom sinoć.

Ronaldo je kao kapiten vodio svoj Portugal svih 90 minuta u duelu protiv BiH i pobjedi rezultatom 3:0. Neki drugi heroji su "izronili" sinoć, a to su bili Bruno Fernandes i Bernardo Silva, no i Ronaldo je odigrao zapaženu ulogu.

Svjestan je toga i sam selektor Martinez, koji poručuje kako je Ronaldo jedinstven igrač u svijetu nogometa. Izdvojio je jedan njegov potez, koji na kraju nije ni rezultirao golom zahvaljujući maestralnoj odbrani Ibrahima Šehića na golu Zmajeva.

"Ronaldova predanost reprezentaciji treba biti uzor svima. On je primjer svima kao kapiten i jedinstven je igrač u svijetu nogometa. To je vrlo važno i njegov stav je bio savršen. Slijedio je sve ono što je ekipa trebala", rekao je Martinez, a onda objasnio potez koji mu se najviše svidio:

"Jako sam zadovoljan zbog onog dodavanja Diogu Joti u 88. minuti. To je pravi primjer igrača koji želi najbolje svojoj ekipi. Mogao je sam postići pogodak, ali je pokušao da namjesti gol saigraču", rekao je španski stručnjak okupljenim portugalskim medijima.

U vrijeme Jotinog promašaja, odnosno sjajne intervencije Šehića, Portugal je imao vodstvo rezultatom 2:0. Do kraja je Bruno Fernandes svojim drugim golom postavio konačnih 3:0.