Iznenađujuća odluka
49

Selektor Njemačke prekrižio dva velika imena za Euro, poziv otišao Pavloviću

N. M.
Hummels i Nagelsmann (Foto: Twitter)
Hummels i Nagelsmann (Foto: Twitter)
Selektor Njemačke Julian Nagelsmann donio je iznenađujuću odluku pred Evropsko prvenstvo koje će se održati u ovoj državi naljeto, pošto je sa spiska nogometaša prekrižio dva velika imena.

Naime, Sky Sport je javio da na spisku za Euro Nagelsmann neće imati asa Bayerna Leona Goretzku, kao ni iskusnog štopera Borussije iz Dortmunda Matsa Hummelsa, koji je nedavno donio Milionerima trijumf u polufinalu Lige prvaka nad PSG-om.

Još uvijek se čeka da Nagelsmann objavi svoj spisak, ali već je poznato da će se na njemu umjesto Goretzke naći Aleksandar Pavlović, njegov saigrač iz Bayerna jer je to potvrdio klub iz Minhena.

Hummels je za Elf odigrao 78 utakmica i postigao 5 golova, dok je Goretzka boje svog državnog tima branio 57 puta i postigao 14 golova.

Frankfurtov štoper Robin Koch dobio je poziv umjesto iskusnog Hummelsa, a mladi Pavlović, 20-godišnji Nijemac srbijanskog porijekla, će dobiti priliku umjesto Goretzke.

Evropsko prvenstvo počinje 14. juna, Njemačka je domaćin i igrat će u grupi A zajedno sa selekcijama Škotske, Mađarske i Švicarske.