Nogomet
247

Selektor Mehmed Baždarević paketićima obradovao mališane Dječijeg doma Bjelave

Piše: Edin Isanović
Selektor nogometne reprezentacije BiH Mehmed Baždarević donirao je kupovinu paketića za mališane Dječijeg doma Bjelave. Premda je šef državnog tima želio da informacija ne iscuri u javnost, naš portal došao je do saznanja o humanom gestu Baždarevića.

Selektor je trenutno u Francuskoj, a paketiće su mališanima podijelili njegovi dugogodišnji prijatelji Hajrudin Blažević i Edin Mujezinović. Kada smo kontaktirali selektora Baždarevića, pomalo je ostao iznenađen.

"To je najmanje što mogu učiniti za tu djecu. Neke stvari se ne mogu promijeniti, ali se bar jedan dan tim mališanima može učiniti sretnijim. Prijatelji su mi prenijeli da su se obradovali poklonima, a to i mene čini sretnim. Uvijek ću rado prihvatiti učestvovanje u takvim humanim akcijama", kazao je Baždarević za Klix.ba.

Kako saznajemo, Baždarević je i prethodnih godina učestvovao o brojnim akcijama humanitarnog karaktera, a ove godine je i jednoj školi u Francuskoj donirao paketiće.

Za selektora je 2016. godina izuzetno uspješna. Ima uspješnost 70,37 posto, što je najbolji rezultat najpopularnije bh. selekcije u jednoj godini. Od devet utakmica upisano je šest pobjeda (uključujući trijumf nad Danskom nakon jedanaesteraca u Japanu), jedan remi i dva poraza. Gol razlika je 22:15.