Junak Afrike
166

Selektor Maroka pokazuje šampionski mentalitet: Ako je nekome dovoljno polufinale, meni nije

D. P.
Regragui je veliki heroj Maroka (Foto: EPA-EFE)
Regragui je veliki heroj Maroka (Foto: EPA-EFE)
Marokanski selektor Walid Regragui najavio je sutrašnje polufinale Svjetskog prvenstva protiv Francuske i poručio da njegova reprezentacija može osvojiti titulu prvaka svijeta.

Regragui je sa svojim Marokom napravio čudo. Ovaj mladi, ali već sada veoma trofejni stručnjak koji je s tri različita tima bio šampion te ima i titulu afričke Lige prvaka, ispisao je historiji jer je s Atlaskim lavovima došao do polufinala, što nijednoj afričkoj reprezentaciji nikada nije pošlo za rukom.

No, tu se ne želi zaustaviti. Iako je rival moćna Francuska, Regragui ističe da mu polufinale nije dovoljno.

"Ako smo sretni što smo došli do polufinala, a neki to vide kao dovoljno, ja se s time ne slažem. Ako dođete do polufinala i niste 'gladni', onda tu postoji problem. Najbolja ekipa na svijetu je Brazil i već je napustila prvenstvo. Mi smo ambiciozni i gladni smo, ali ne znam da li će to biti dovoljno", istakao je Regragui na konferenciji za medije uoči utakmice.

Selektor, koji je naslijedio našeg Vahida Halilhodžića, smatra da Maroko može osvojiti titulu svjetskog prvaka.

"Želimo da Afrika bude na vrhu svijeta, ali moramo snažno napredovati. Nismo favoriti, ali imamo samopouzdanje. Možda me to čini ludim, ali malo ludosti može biti dobro. Ja vjerujem da idemo u finale", rekao je Regragui.

Inače, Maroko sutra igra svoj duel protiv Francuske, dok prvo polufinale večeras igraju Hrvatska i Argentina.