Istraga u toku
0

Selektor Malte suspendovan zbog optužbi da je seksualno napastvovao nogometaša

E. B.
Devis Mangia
Devis Mangia
Selektor nogometne reprezentacije Malte Devis Mangia je suspendovan zbog optužbi da je seksualno napastvovao jednog igrača.

Mangia (48) nije vodio ekipu u sinoćnjem trijumfu protiv Izraela (2:1), a Nogometni savez Malte (MFA) je objavio da je njegov pomoćnik Davide Mazzotta sjedio na klupi jer su suspendovali selektora nakon optužbi za seksualno napastvovanje.

Naime, neimenovani reprezentativac Malte je optužio Mangiju da ga je Mangia u nedjelju seksualno napastvovao, te je to odmah prijavio čelnicima saveza.

Mangia je postao selektor Malte prije tri godine i pod njegovim vodstvom jedna od najslabijih svjetskih selekcija je ostvarila napredak sa 184. na 169. mjesto na FIFA-inoj rang-listi.

MFA i Mangia imaju ugovor o saradnji do kraja 2023. godine, a malteški savez je u šturom saopćenju objavio da je "selektor privremeno suspendovan dok se istraga ne završi".

Mangia je već bio suočen sa sličnim optužbama u Rumuniji gdje je boravio prije nego što je preuzeo Maltu. Kada je vodio Universitateu iz Craivoe optužen je također za seksualno napastvovanje jednog igrača, ali mu krivica nikada nije dokazana i slučaj je zaključen bez posljedica po Italijana.