Poraz od Francuske
18

Selektor Karačić: Čestitam igračima, drugo poluvrijeme smo bili bolji protivnik

Klix.ba
Foto: NSBiH
Foto: NSBiH
Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine i pored dobre igre nije uspjela da osvoji bodove protiv Francuske, a u drugom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Finskoj 2018. godine naša selekcija poražena je minimalnim rezultatom.

Selektor Toni Karačić nakon meča je čestitao svojim izabranicima na dobroj igri te dodao da smo u drugom poluvremenu bili bolja i kompaktnija ekipa.

"Čestitam svojim momcima na dobroj igri, posebno u drugom poluvremenu. Ušli smo u meč sa previše respekta prema protivniku i to je razlog zašto smo u prvom periodu igre bili u podređenom položaju. Drugo poluvrijeme smo bili kompaktniji i kvalitetniji i imali smo dobre situacije da doeđemo do izjednačenja. Žao mi je što nismo uspjeli u tome, ali moramo izvući pouke iz ovakvih utakmica. Čestitam Francuzima na pobjedi", istakao je nakon meča Karačić.

Nogometaš Stefan Kovač također je bio zadovoljan prikazanom igrom i rekao da u meču protiv Andore očekuje pobjedu.

"Jako teška utakmica protiv odličnog protivnika. Ipak, smatram da smo pokazali kvalitet i odigrali jednu korektnu utakmicu. Dali smo sve od sebe i šteta što su golovi izostali. Ostaje nam još meč sa Andorom u kojem očekujemo pobjedu", rekao je Kovač.

Utakmice trećeg kola su na programu 14. novembra u 13:00 sati kada će se sastati Andora-BiH (Ugljevik) i Gruzija-Francuska (Etno selo Stanišići).