Nogomet
0

Selektor Jagodić: Kvalifikacije otvoriti dobrim rezultatom

Klix.ba
Vlado Jagodić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Vlado Jagodić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mlada reprezentacije Bosne i Hercegovine sutra će na stadionu Bilino Polje odigrati prvu utakmicu u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će biti održano u Češkoj 2015. godine.

Mladi Zmajevi u prvoj utakmici snage će odmjeriti protiv selekcije Albanije, koja je u nedjelju poslijepodne stigla u Zenicu i smjestila se u Hotel Zenica.

Selektor mlade reprezentacije BiH Vlado Jagodić je u razgovoru za Klix.ba istakao važnost otvaranja kvalifikacija dobrim rezultatom.

"Mi u ovoj utakmici razmišljamo na taj način da kvalifikacije otvorimo dobrim rezultatom i moramo svaku utakmicu shvatiti ozbiljno. Albanija je reprezentacija za uvažavanje, cijenimo njihov kvalitet i smatramo da je otežavajuća okolnost taj njihov poraz u prvoj utakmici kod kuće od Mađarske. Vjerujem da će u ovu utakmicu ući tako da pokažu da se žele vratiti i mi smo spremni na te stvari", kazao je Jagodić te dodao da vjeruje da će uz publiku na Bilinom Polju biti lakše doći do cilja.

Igrački kadar kojim raspolaže Jagodić izmijenjen je od početka okupljanja. Mario Kvesić će odsustvovati zbog viroze, on se trenutno nalazi na kućnom liječenju, a Sejad Jakupović zbog povrede iz utakmice sa Srbijom nije bio u stanju odgovoriti na zahtjeve treninga.

Mladi Zmajevi večeras će na stadionu Koševo imati i svoju posljednju pripremu pred utakmicu sa Albanijom, a prvih 11 koji će istrčati na travnjak Bilinog Polja bit će poznato po završetku službenog treninga.