BiH - Vels
247

Selektor i mladi Zmajevi zadovoljni: Učvrstili smo se na tabeli, sada je na redu Lihtenštajn

Piše: E. M.
Vinko Marinović (Foto: E. M./Klix.ba)
Vinko Marinović (Foto: E. M./Klix.ba)
Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je na Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine rezultatom 1:0 savladala ekipu Velsa, a selektor Vinko Marinović zadovoljan je igrom mladih Zmajeva.

“Ovo je za nas jedan veliki rezultat jer smo znali da nas očekuje teška utakmica i dobra ekipa. U prvo poluvrijeme smo ušli s nekim grčem, ali smo na poluvremenu podigli igru na viši nivo i napravili pritisak. Imali smo dobra ubacivanja sa strane, ali nismo to iskoristili. Gol koji smo postigli uspjeli smo sačuvati do kraja susreta i mislim da je ovo zaslužena pobjeda”, kazao je Marinović.

Sjajnu igru danas je pokazao i Ermedin Demirović koji je dodao da je današnja pobjeda veoma bitna u kvalifikacionom ciklusu.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

“Dali smo sve od sebe, dobro smo odigrali i zasluženo pobijedili. Želimo pobjedu i u Lihtenštajnu. Znamo da neće biti lako, ali vjerujemo da možemo napraviti dobar rezultat. Sada imamo dobru ekipu i protiv svake druge ekipe možemo igrati i pobijediti. Znamo koliko znamo i ne bojimo se nikoga”, dodao je Demirović.


Darko Todorović je svojim eurogolom osigurao pobjedu našoj reprezentaciji, a misli su već usmjerene utakmici s Lihtenštajnom.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

“Ovo je jedna velika pobjeda za nas. Slijedi nam utakmica s Lihtenštajnom i ako ih ozbiljno ne shvatimo, imat ćemo problema. S ovom pobjedom smo učvrstili poziciju na tabeli, pokazali kvalitet i trebamo izgurati do kraja, da napravimo rezultat što nije nijedna generacija do sada nije”, kazao je Todorović.