Mjere predostrožnosti
15

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić i predsjednik HNS-a Davor Šuker do srijede u samoizolaciji

K. H.
Zlatko Dalić (Foto: AFP)
Zlatko Dalić (Foto: AFP)
Selektor reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić i predsjednik HNS-a Davor Šuker do srijede će biti u samoizolaciji nakon što su 2. marta bili u Amsterdamu na UEFA-inom kongresu.
Glavni razlog za ovakvu odluku leži u činjenici da je predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza pozitivan na koronavirus, a kako je i on bio u Amsterdamu, odlučeno je da Dalić i Šuket te glasnogovornik Tomislav Pacak, direktor Damir Vrbanović i voditeljica Odjela međunarodnih poslova i licenciranja Ivančica Sudac odu u samoizolaciju.

"Koliko znamo, niko od nas koji smo bili tamo nije bio u bliskom kontaktu sa Slavišom Kokezom, ali smo iz mjera predostrožnosti i u dogovoru s našim doktorom Zoranom Bahtijarevićem odlučili svi biti u samoizolaciji do srijede. Niko ne pokazuje nikakve simptome za sada", kazao je glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.

U Amsterdamu je bio i cijeli bord UEFA-e uključujući predsjednika Aleksandra Čeferina te predstavnika nacionalnih saveza među kojima su bili i zvaničnici Nogometnog saveza BiH.

Našu delegaciju je predvodio predsjednik Saveza Elvedin Begić, u čijem društvu su još bili potpredsjednik Ivan Beus i generalni sekretar Adnan Džemidžić, no oni su trenutno u dobrom stanju i nemaju simptome ovog virusa.