Pred meč s Grčkom
17

Selektor Hrvatske: Nisam zvijezda i ne želim naslovnice, to nije moj stil

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Selektor nogometne reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić pokupio je simpatije velikog broja hrvatskih navijača nakon pobjede protiv Grčke u prvom meču baraža za Svjetsko prvenstvo u Rusiji rezultatom 4:1, ali je i pored toga kazao da ne želi status zvijezde.

Meč protiv Grčke za Dalića je bila druga utakmica na klupi Vatrenih u kojoj je upisao drugu pobjedu, a u posljednjem kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Hrvatska je s njim na klupi savladala Ukrajinu rezultatom 2:0 i zahvaljujući tome osigurala plasman u baraž.

U sjajnom meču protiv Grka na Maksimiru Hrvati su ostvarili sjajan rezultat pred revanš u Atini i veoma su blizu plasmana na smotru najboljih, ali i pored činjenice da uživa u statusu heroja Dalić ne želi da ga smatraju zvijezdom reprezentacije.

"Nisam ja zvijezda, ne želim mjesto u medijima i na naslovnicama. To nije moj stil. Nadam se da me ni nakon ponedjeljka neće biti na naslovnicama", rekao je Dalić pred polazak u Grčku.

Još jednom podsjećamo, Hrvatska je savladala Grčku rezultatom 4:1, a golove su postigli Modrić, Kalinić, Perišić i Kramarić. Uzvratni meč na rasporedu je u nedjelju s početkom u 20:45 sati.