Nije se mogao načuditi
94

Selektor Grčke šokiran zbog Pjanićevog pogotka: Smiješno, prvi put ovo vidim u karijeri

Piše: K. H.
Selektor Grčke Angelos Anastasiadis izrazio je zadovoljstvo zbog osvojenog boda u meču 2. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv BiH (2:2), a na konferenciji za medije bio je u čudu što je samo jedan Grk stajao u živom zidu kada je Pjanić pucao i pogodio slobodni udarac za 2:0.

Zmajevi su na poluvremenu imali vodstvo od 2:0 golovima Višće i Pjanića i sve je izgledalo kao da će upisati drugu pobjedu, ali su u nastavku gosti prvo s bijele tačke smanjili na 2:1, da bi nakon crvenog kartona Pjanića stigli do poravnanja i osvojenog jednog boda.

Selektor Grčke nije se mogao načuditi situaciji da je samo jedan Grk bio u živom zidu prilikom slobodnog udarca iz kojeg je Pjanić pogodio za 2:0, a nakon toga je rekao da je vjerovao u svoje igrače bez obzira na zaostatak koji su imali.

"Znali smo i prije utakmice da je BiH dobra iz prekida, a za mene je drugi gol koji je postigao Pjanić smiješan. Poslije toliko godina koliko se bavim ovim poslom vidim da jedan igrač stoji u živom zidu, ne mogu vjerovati da nismo imali živi zid. Na poluvremenu sam rekao igračima da moraju vjerovati u sebe i bio sam jako razočaran načinom na koji smo otvorili meč. Ja želim da Grčka igra ofanzivan nogomet i da stvara prilike, kao što smo poslije 25. minute radili", rekao je Anastasiadis.

Anastasiadis je rekao da je crveni karton Miralema Pjanića znatno utjecao na tok utakmice i da je osvojeni bod za Grčku velika stvar zbog samopouzdanja.

"Vjerovao sam u svoje igrače bez obzira što smo gubili sa 2:0, a tok meča se promijenio izmjenama i nakon crvenog kartona Miralema Pjanića. Ovaj bod nam puno znači zbog samopouzdanja, posebno zbog načina na koji smo ga osvojili", završio je selektor Grčke.