"BiH najgori rival"
88

Selektor Finske: Zamišljao sam grupu iz snova, a dobili smo horor skupinu

H. H.
Kanerva se nadao povoljnijem žrijebu (Foto: EPA-EFE)
Kanerva se nadao povoljnijem žrijebu (Foto: EPA-EFE)
Selektor nogometne reprezentacije Finske Markku Kanerva smatra da je kvalifikaciona grupa D za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u kojoj pored Finaca igraju Francuska, Ukrajina, Bosna i Hercegovina i Kazahstan jedna od najtežih.

Kanerva je istakao da se nadao povoljnijem žrijebu, ali da je umjesto togao dobio "horor grupu".

"Dobili smo tešku grupu, sasvim jasno. Zamišljao sam grupu iz snova, a umjesto toga dobili smo horor skupinu", rekao je Kanerva na konferenciji za novinare, dodavši da je BiH najjača selekcija iz četvrtog šešira.

"BiH je bila najgori mogući rival iz čevrtog šešira. Francuska je aktuelni svjetski prvak. Ukrajina je promovisla dosta mladih igrača. Njihova ekipa je dobro organizovana i imaju dobre individualce. Težak protivnik, ali ne i nepobjediv", rekao je finiski selektor koji je dodao da je grupa D među tri najteže u cijelom žrijebu.

"Ova grupa se smatra trećom najtežom u cijelom žrijebu. Nikada nećemo dobiti grupu iz snova, a lutrija nam je sada dodijelila jake timove i moramo biti spremni", zaključio je Kanerva.

Finska je trenutno rangirana kao 54. selekcija svijeta, a vrijednost njihove reprezentacije je skromnih 36.10 miliona eura.

Protiv Finske imamo pozitivan učinak u dosadašnje tri utakmice. Pobijedili smo dva puta, a poraženi smo jednom.