Pred duel sa Zmajevima
9

Selektor Finske: Petev je imao dva dana za pripremu, znat ćemo odgovoriti na igru BiH

H. H.
Kanerva je istakao da su njegovi igrači veoma motivisani i da žele pobjedu (Foto: Screenshot)
Kanerva je istakao da su njegovi igrači veoma motivisani i da žele pobjedu (Foto: Screenshot)
Selektor nogometne reprezentacije Finske Markku Kanerva je na konferenciji za medije uoči kvalifikacionog susreta za SP protiv BiH izjavio da se nada da će njegovi igrači odgovoriti zadacima protiv Zmajeva, koji su u Helsinki stigli s dosta problema i s novim selektorom Ivaylom Petevom.
Utakmica se igra se u srijedu na Olimpijskom stadionu u Helsinkiju od 20:45 sati, a Kanerva neće moći računati na golmana Bayer Leverkusena Lukasa Hradeckog, koji je povrijeđen, te defanzivca Genka Jerea Uronena, koji ima koronavirus.

U posljednji čas otpao je i Rasmus Schüller zbog bolova u glavi, ali Kanerva se nada pobjedi i ističe da je protivnik s novim selektorom imao malo vremena za pripremu meča.

"Novi selektor reprezentacije BiH imao je dva dana da pripremi utakmicu protiv nas, vrijeme će pokazati da li je uspio u tome. Pred nama je teška utakmica, ali dat ćemo sve od sebe da sutra dođemo do pobjede. Motivacija je na veisokom nivou, igrači jedva čekaju da sutra izađu na teren", kazao je Kanerva, koji nije htio otkriti karte za sutrašnju utakmicu.

"Početni sastav ćemo objaviti pred sutrašnju utakmicu, imamo još nekoliko dilema koje ćemo otkloniti nakon večerašnjeg treninga. U reprezentaciji BiH ima mnogo dobrih igrača, ali želimo i znat ćemo odgovoriti njihovoj igri na još bolji način", zaključio je strateg finske selekcije.

Nakon duela s BiH Finska će igrati drugi kvalifikacioni meč protiv Ukrajine u Kijevu 27. marta, a četiri dana kasnije planiran je i prijateljski susret sa Švicarskom.