Obraćanje prije treninga
44

Selektor Finske Kanerva: Očekujemo ofanzivnu igru BiH, to im je u prirodi tima

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Nogometna reprezentacija Finske večeras je na stadionu Bilino Polje održala službenu konferenciju za medije, a selektor Markku Kanerva je poručio da su se pripremili za brojna scenarija u pogledu nastupa Edina Džeke.

Da optimizma u dobar rezultat selekciji Finske ne nedostaje to je večeras na konferenciji za medije na Bilinom Polju prije službenog treninga kazao Kanerva koji je dodao da iz Zenice očekuje bodove i dobru utakmicu.

"Imali smo dobar trening proces i drago mi je da sam ovdje nakon dvije godine. Svjesni smo situacije s Džekom, dobar je igrač, kapiten, ali smo se pripremili za brojna scenarija", kazao je Kanerva te dodao:

"Bosna i Hercegovina je dobar tim i očekujemo tešku utakmicu, imaju prednost što igraju kući, podršku navijača, ali fino je igrati ovakvu utakmicu."

Pojasnio je da je utakmica 2019. godine prošlost, da ne želi komentarisati nezadovoljstvo nogometnog saveza Finske zbog političke situacije u BiH te da su fokusirani na utakmicu.

"Imamo druge igrače od prije dvije godine, ovo je druga utakmica, a mi smo naučili svoje lekcije", dodao je Kanerva.

Reprezentacija BiH u zvaničnim susretima protiv Finske ima po jedan poraz, pobjedu i neriješen rezultat, a Kanerva se nada da će se to promijeniti.

Kanerva je kazao da su se dobro pripremili te da očekuju ofanzivnu igru BiH, koja ima takvu prirodu igre, gdje i odbrana igra u napadu.

Medijima se obratio i reprezentarivac Finske Jukka Raitala koji je kazao da odbrana mora činiti kičmu njihove igre kako bi pobijedili.

"BiH igra jak presing, teško se odbraniti, trebat ćemo dosta truda i čekat ćemo naše kontranapade", zaključio je Raitala.