Razočaran igrom
342

Selektor Austrije Franco Foda: Nismo mogli odgovoriti na pritisak i tempo BiH

Piše: E. M.
Franco Foda (Foto: E. M./Klix.ba)
Franco Foda (Foto: E. M./Klix.ba)
Selektor Austrije Franco Foda nakon večerašnjeg poraza od reprezentacije Bosne i Hercegovine na konferenciji za novinare je kazao da nije zadovoljan igrom svog tima te da su bili svjesni opasnosti Edina Džeke.

"Nismo zadovoljni. Prvih 25 minuta smo dominirali i onda smo prepustili vodstvo, prepustili smo dominaciju ekipi Bosne i Hercegovine. Nismo se uspjeli vratiti u igru iako smo igrali 3-4-3. Imali smo duge lopte, dodavanja, ali nakon gola Džeke, pali smo u igri. Mislili smo da ćemo izvući neriješenrezultat, ali nismo zaslužili da pobijedimo s ovom igrom", kazao je Foda.

Dodao je kako nisu mogli odgovoriti pritisku reprezentacije Bosne i Hercegovine u prvom, ali i u drugom poluvremenu gdje nisu mogli odgovoriti na tempo utakmice.

"Sve vrijeme je bio brz tempo. Nakon prvih 45 minuta analizrali smo situaciju, pokušali smo se vratiti, ali brzi tempo protivnika nam nije to dopustio. Sve je bilo na strani Bosne i Hercegovine, a posebno su ih motivirali navijači", dodao je Foda te posebno pohvalio igru Pjanića i Džeke.

Pojasnio je da je bilo za očekivati da će Bosna i Hercegovina nakon utakmice protiv Sjeverne Irske igrati bolje na domaćem terenu, ali nije ugasio svoje nade za plasman na Evropsko prvenstvo preko Lige nacija.

"Ovo je izjednačena grupa. Smatram da će se zadnji dan odlučiti ko će biti pobjednik. Mi trebamo tri utakmice da idemo dalje, ali vjerujem da se do zadnjeg momenta neće znati ko će biti na prvoj poziciji", izjavio je selektor Austrije.

Na kraju je istakao da nije bilo iznenađenja za njegov tim u večerašnjem susretu.

"Ovdje gubi onaj ko napravi jednu grešku, a mi smo imali jednu previše", zaključio je Foda.