Najbolji u ovom trenutku
15

Selektor Argentine objavio spisak igrača za Copa Americu: Messi dobio poziv, Icardi nije

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Argentinski selektor Lionel Scaloni objavio je spisak 23 igrača za predstojeću Copa Americu, a na njemu se nije našao napadač Intera Mauro Icardi, što je svakako privuklo najviše pažnje.

"Vjerujemo kako su ovo trenutno najbolji igrači za reprezentaciju Argentine i igranje na Copa Americi je od velike važnosti za naš tim. Uvijek postoje dileme kada na raspolaganju imate veliki broj kvalitetnih igrača, teško je pozvati sve igrače i konačna odluka donesena je za dobrobit tima", kazao je Scaloni.

Argentina je bez trofeja osvajača Copa Americe još od 1993. godine, a u grupnoj fazi igrat će protiv Kolumbije, Paragvaja i Katara.

Poziv nije dobio Mauro Icardi, što je možda i najveće iznenađenje, a na spisku se ne nalazi ni rezervni golman Manchester Uniteda Romero.

Golmani: Andrada (Boca), Armani (River) i Marchesín (América)

Odbarna: Saravia (Racing), Foyth (Tottenham), Otamendi (Man City), Pezzella (Fiorentina), Funes Mori (Villarreal), Tagliafico (Ajax), Casco (River) i Acuña (Sporting)

Vezni igrači: Palacios (River), Guido Rodriguez (América), Paredes (PSG), Lo Celso (Betis), Pereyra (Watford), De Paul (Udinese) i Di Maria (PSG)

Napadači: Messi (Barcelona), Agüero (City), Lautaro (Inter), Matías Suárez (River) i Dybala (Juventus).

Prvi meč reprezentacija Argentine igra 20. juna protiv Paragvaja.